Ca 2 kg kamben eller såpass ni själva tycker är lagom. 5 liter vatten0,5 - 0,75 dl liquid smoke0,75 del vitvinsvinäger1,25 dl salt. 1,5 dl Kikkoman soya1 liter vatten1 dl apelsinjuicekoncentrat0,5 flaska ljus sirap1 gul lök3 vitlökar solo100 g ingefära3 lime, enbart saften2 - 3 chili. Sätt på ugnen 225 - 250 grader. Ca 2 kg kamben. 0,5 - 0,75 dl liquid smoke. 2 - 3 chili
Gnid eller pensla in revbenen med alla ingredienser, kör i ugn i en djup ugnsform på 150°C i 4-6 timmar, vänd reven en gång i halvtimmen och ös den regelbundet med vätskan i formen
2-3 tsk vitpeppar. 2-3 tsk vitpeppar. En av helgens smarriga middagar. förkokta, grillade revbenspjäll med ugnsrostad färskpotatis, sallad och bearnaise
Skär revbenen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåts-papper. Baka i ugnen i 15 minuter. Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver
Och gör dem inte till en del av ett julbord - de här förtjänar att glänsa för sig själv. 2-3 potatisar. 1-2 msk olivolja. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock på svag värme i 2-3 timmar. Tillaga i ugn, 200 grader i cirka 30-40 minuter beroende på potatisens storlek. 2-3 potatisar. 1-2 msk olivolja
kamben (baby backribs) och tjocka reveben av Bulltofta Kött att leka med och. jag både kambenen och dem tjocka revbenen i 30 minuter i en lager gjord på
(Enda) Fördelen med att jobba när övriga i familjen har semester är att det bara är att komma hem och sätta sig till dukat bord - eller i alla fall nästan
Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg
Rör ihop glaze - pensla köttet. Revben 1 kg - Marineras. Glögg 2-3 msk. Rödvinsvinäger 1-2 msk. Lägg i kyl, och marinera minst 4 timmer gärna mer- vänd då och då. In i ugn 75-90 grader på galler i ugnsform, benen nedåt. In i ugnen 225 grader ca 15-20 min eller innertemp 72 grader. 2-3 msk. 1-2 msk
Nötglaserade mockarutor, recept från Matmagasinet. 2-2,5 dl Nutella. Klä en form med bakplåtspapper, ca 30-40 cm (jag tog en mindre då jag gillar höga kakor)
Kikar ni runt lite i min grillsäsongs-kategori så hittar ni lite olika förslag på just revben, och här kommer ännu ett, detta med smak av len honung med en liten släng av vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.