Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
-) Så återkommer jag med lite inspiration. Självklart får ni en kombinerad påsk-/fredagsdrink. En guldgul sådan med fräscha smaker från passionsfruktjuicen
) Jag har haft en toppenhelg med storasyster och hennes familj på besök. Glad Påsk på er allihopa. Här blev det dock ingen traditionell påskmat med inlagd sill, kokt potatis, köttbullar och helgskinka
Det tråkiga med påsken i år är att jag jobbar nästan varje dag. Glad påsk till er alla. Jag har knappt hunnit med att göra något påskigt här hemma, knappt pyntat eller bakat
Mortla örterna med oljan och vitlöken, salta och peppra. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostade rotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Jag hann visst med ett inlägg till innan påsk – men det blir ett kort ett. Glad påsk. Röran i sig görs på gammalt vitt bröd som mixas med olivolja, några skedar taramo och smakas av med citron
Mortla örterna med oljan och vitlöken, salta och peppra. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostade rotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Vad säger ni om Minimozzarella, mango, avocado, rödlök, babyspenat, pumpakärnor med mera. I år var jag verkligen inne på en fräsch, hälsosam och samtidigt färgglad påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.