1 (variera
med annan frukt beroende på årstid eller ta frusen frukt)
1 Kaka
75 g smör eller margarin (rumstempererat) 1 dl socker 4 äggulor 1½ dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver 3 msk mjölk Maräng 4 äggvitor 2 dl socker 1 påse (50 g) flagad mandel Fyllning 3 dl vispgrädde 1 l skivade färska jordgubbar (variera med annan frukt beroende på årstid eller ta frusen frukt)Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg äggvitorna i en stor och gulorna i en liten skål. Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker under vispning och vispa 2-3 minuter. Ställ åt sidan. Vispa rumstempererat smör (eller micra i 15 sekunder) och socker poröst. Tillsätt en gula i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smörsmeten. Tillsätt mjölken och blanda ner med slickepotten. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna (ska vara tunt). Bred över marängen och strö över mandeln. Grädda 25 minuter i nedre delen av ugnen. Gör fyllningen: Vispa grädden och blanda den med bär eller frukt. När kakan kallnat: Vänd den upp-och-ner på annan plåt med papper. (Lättast att lägga papper över kakan, sedan lägga plåten ovanpå och sedan vända). Dela på mitten (på bredden). Lägg på fyllningen och vänd över den andra delen med hjälp av papperet under den så mandeln kommer uppåt igen. Gör gärna 2 kakor. Förbered allt i sina skålar så går det jättefort att göra nästa. Gör du 2 bottnar så kan det vara bra med lite hjälp när den andra ska vändas över fyllningen. Ät och NJUT. Du kommer att få mycket beröm för denna supergoda tårta!! ALLA kommer att vilja ha detta recept!
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Häll vatten i en kastrull och prova ut en stor skål som passar ovanpå. Blanda äggvitor och socker i skålen och ställ ovanpå kastrullen med sjudande vatten
Varit på skolavslutning för tre av barnen i morse, 6. an, 1. an och förskoleklass. Kände mig lite sentimental när vi satt i kyrkan för sista gången då dom efter sommarlovet ska byta skola allihop
Budapesttårta. LillPrinsen fyllde ju 20 år i söndags och självklart så firade vi med massor av gofika. Budapesttårta var en av godsakerna och om du vill så får du gärna låna mitt recept på den, läs nedanför bilden
lördag, den 19 augusti 2017, kl. 18. 22. Kolakakor å chokladkakor. Hej min vän,. Hur hänger din lördagshatt. Vi har nyss slängt oss i soffan efter en rätt lång dag fylld av städ, tvätt, hemmafix, bakning å firande av Milians gudpappa Jonas
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.