Glöggpaj
Milda.se
Milda.se

Glöggpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 150 g Milda
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 ägg
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl russin

Beskrivning

    Lägg vetemjölet i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

    Platta till degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.

    Sätt ugnen på 200°C. Tryck ut degen i små alminiumformar.

    Knäck äggen, lägg dem i en skål och vispa sönder dem lätt. Rör ut fraiche i äggblandningen och blanda sedan ner mjölk, vaniljsocker, apelsinjuice och honung.

    Fördela ca 1 1/3 msk russin i formarna. Häll ca 1½ msk av smeten i varje form. Grädda formarna i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    Pudra över lite florsocker vid serveringen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.