Lägg vetemjölet i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Platta till degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C. Tryck ut degen i små alminiumformar.
Knäck äggen, lägg dem i en skål och vispa sönder dem lätt. Rör ut fraiche i äggblandningen och blanda sedan ner mjölk, vaniljsocker, apelsinjuice och honung.
Fördela ca 1 1/3 msk russin i formarna. Häll ca 1½ msk av smeten i varje form. Grädda formarna i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Ugn 200 grader. Lägg de torra ingredienserna i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen, till en smulig massa
Tryck ut pajdegen och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min. Grovhacka nötterna och vispa ägg, socker, sirap och kryddor till en jämn smet, tillsätt russin, nötter och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.