Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel. 100 g taleggioost. 100 g fetaost. 100 g vit choklad. Låt smeten svälla i ca 10 min. 100 g fetaost. 100 g vit choklad
Baka i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills stängerna börjar få lite färg. 100 g pesto (färdigköpt eller enl detta recept). 100 g hackad, rökt skinka. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. 10 st torkade aprikoser. 100 g pesto (färdigköpt eller enl detta recept). 100 g hackad, rökt skinka. 10 st torkade aprikoser
Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Hade 10 frp kvar från förra året och dessutom köpt några fler frp då våra fotbollskillar har sålt saffran för att tjäna ihop pengar till nästa års cuper. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter
Julgodisbuffé 2010. 100 g kokosfett. 100 g minimarshmallows. Ta fram dem ca 10 minuter innan de ska ätas. Klä en form, ca 10*16 cm, med bakplåtspapper. 100 g nutella. 100 g kokosfett. 100 g minimarshmallows
100 g mjölkchoklad. 10. 100 g mjölkchoklad. 10. Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering
Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
100 g pistagenötter, hackade. Olja en avlång bakform, ca 10*30 cm. 100 g pistagenötter, hackade. Då var det dags för det andra inlägget om julgodis som är lätt att göra och vackert att titta på och givetvis supergott att äta =)
100 g rumstempererat margarin. Idag har jag inte gjort många knop, varvat bakning (mitt bästa sätt att hantera stress) med senaste månadens avsnitt av Skavlan
På lucia hade jag ett litet glöggmingel hemma. Förra året blev det inget glöggmingel men i år fick jag frågan om jag inte skulle ha något eftersom det var efterlängtat och så gott
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Den här veckan lider jag av extrem tidsbrist, så det får bli ännu ett recept i adventskalendern. Provbakade denna kaka i förra veckan och först ratades den av i stort sett alla eftersom chokladganachen var så stark i sin smak
Arrangerade ett glöggmingel för ett tag sedan och här kommer några recept från det. 10 nejlikor. 100 g smör2 dl socker3 ägg6 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver1 krm salt1 msk lakritsgranulat eller lakritspulver125 g mörk choklad, 64-70 %, hackad4 st Kick lakritskola, à ca 30 g. Lägg skorporna på en plåt eller ett galler med snittytan uppåt och låt dem torka mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar i eftervärme i 10 minuter. 100 g smör
100 g grovt hackad mörk choklad. Grädda i ca 10 minuter. 100 g grovt hackad mörk choklad. Om du blir bortbjuden så här lagomt till jul så kanske du vill ha något litet med dig till värden/värdparet
Kommentarer
tikarlsson
Denna länk fungerar inte
Logga in eller Registrera för att kommentera.