6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda samman alla ingredienserna och din glaze är klar. Låt köttet ( i detta fall fläskkarré) grillas ett par minuter på varje sida innan du börjar pensla och fortsätt sedan pensla på i omgångar tills glazen tar slut
Glaze. Pensla kycklingklubborna med olja och salta lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Servera kycklingklubborna med rotfrukterna och den heta såsen
Värm på medelvärme tills sockret smält och du ser första bubblan. Kör ihop allt med en stavmixer. Sila glasyren för att bli av med alla små luftbubblor
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Pensla köttbitarna med resterande glaze och servera med pommes. Lägg dem med. att fungera som glaze). snittytan nedåt på skärbräden och pressa ned dem till bastanta biffar med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.