Gör så här. De passar superbra till glöggen. Ta ut plåten och Skär upp längderna i lagom stora bitar, gärna på diagonalen och sockra dem medans de är varma
Det blev mycket glögg och godsaker på en gång. O hade köpte Blossas glögg X med smak av saffran. Äntligen lyser ljusstakar och stjärnor i de annars så svarta fönstren
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glöggpå en bas av flädersaft. God Glögg. Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
MalmöMan kan ligga hoprullad i fosterställning och fråga sig varför inte livet kan vara enkelt. Men när man är färdig med sin självömkan, när hjärnan inte kan hitta på fler negationer eftersom man börjar tänka
Nu är det dags att sätta åretsglögg. Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör småhål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex
Det här receptet har jag fått av min kompis Liv som jag bodde granne med när jag växte upp. Liv har alltid varit duktig på att baka, och när vi har vårt traditionella julfika tillsammans brukar hon bjuda på den här saffranscheesecaken
Låtstå och dra till sig till nästa dag. Sila bort kryddorna och häll på flaskor. När man sen ska använda den, kan man både servera den uppvärmd som den är eller spetsa med rödvin eller valfri sprit
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Jag har aldrig ätit kråkbär, men läst mig till att det är ett bär med ganska fadd smak men fantastisk färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.