Låt kakan svalna. Rena sommarvärmen, grillning både till lunch och kvällen, fika tittsomtätt, mys med lillkillen och surr med syrran som äntligen kommit hem från USA
Gjord på hönökaka och fylld med en röra i två lager, toppad med tomat, riven ost och kryddor. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet. 2 msk kakao
Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. BJÖRNAKAKA. Dela kakan i mitten och lägg på fyllningen, släng ihop kakan igen och sikta över florsocker på kakan
Wienerstänger är den klassiska småkakanmed hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Wienerstänger är en populär småkaka som passar perfekt till fikat
Mitt baktips denna fredag är en gammal favorit med lite amerikansk känsla som jag älskar att baka. De här jordnötskakorna fanns med redan i min första kokbok Söta saker och är fortfarande riktiga favoriter här hemma
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta. 4 msk kakao
För över brödkakan på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bröden med brödnagg eller gaffel eller kavla med ett par gånger med kruskavel från mitten och utåt kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.