1½ pkt
jäst 2 dl kall mjölk 200 g rumstempererat smör eller margarin 1 msk strösocker 6 dl vetemjöl Fyllning 75 g smör eller margarin 1½ msk strösocker 1½ tsk vaniljsocker Pensling 1 ägg Glasyr 1 dl florsocker Ett par droppar kallt vatten Tillbehör Bullformar av papperRör ut jästen i lite av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken. Blanda ner matfettet skuret i bitar, socker och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar. Ta upp degen och kavla ut den på ett mjölat bakbord till en fyrkant, ca 40x40 cm. Skär degkakan i 25 mindre fyrkanter, ca 8x8 cm. Gör fyllningen: Rör matfett, strösocker och vaniljsocker smidigt. Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant. Vik in hörnen och nyp ihop runt fyllningen. Lägg varje bulle i en form. Ställ dem på en plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla wienerbröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 5-8 minuter. Låt dem svalna. Gör glasyren. Blanda florsocker och vatten. Glasera wienerbröden med hjälp av en tesked. Låt glasyren stelna.
Enklawienerbröd. men föll för detta receptet istället som verkade enklare. Mycket enklare så tycker jag och själva bakningen går snabbt, helst om man har en bakmaskin
Visste ni att den 5 februari är Nutella-dagen. Inte. Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
En av de enklaste förrätter vi fixat till och dessutom så variationsrik. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Hej på er,. Redan tisdag kväll, dagarna går ju så himla fort. Skoj, snart helg igen. ). Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.