Jag var först lite tveksam till saffran i glöggen men det var riktigt gott. Till glöggen gjorde jag flera sorters tilltugg och godisarna jag gjorde i veckan dukades också fram
LCHF glögg – mitt eget recept som jag hittade på för ca 8 år sedan. Den återkommer varenda juletid. Skönt att vara hemma igen efter en lång resa till Sydafrika, julen är bäst här
Gott till glöggen är pepparkakor och lite ädelost tillsammans med sharonfrukt. Egen glögg är fantastiskt gott och har man väl börjat göra sin egna, är det svårt att gå över till köpglögg igen
Med smak av mörkt öl, chili, vanilj och fikon. Förra året var det liknande kryddning men då var basen svagdricka istället för öl samt att man kunde hitta en hel del smak av blåbär
Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter
Tycker det är roligt att experimentera fram lite nya smaker, då den köpta glöggen ofta är väl söt. Äppelmusten till den här glöggen är ett exempel på en sån råvara
Picka några små hål i plasten och låt glöggen stå i rumstemperatur i minst tre-fem veckor. Sila, tappa upp glöggen på flaskor och sen är den färdig att njutas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.