Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Skogens snår har bjudit påbär och gör fortfarande. ar eftersom barnen går på en uteförskola och i stort sett aldrig är sjuka, men vissa virus kan man inte skydda sig mot
Tillbaka i vardagen har jag nu testat ett nytt recept på smoothies. Gott och nyttigt. Resultatet blev riktigt gott och inte så sött som jag var rädd för att det skulle bli
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Missa inte att skrapa av moset på undersidan av silen där det lätt fastnar. Äntligen gav mina havtornsbuskar en skörd med gyllene bär och jag kunde koka min egen havtornsmarmelad
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär och frukter mixas eller skäres i bitar innan de blandas med Syltsockret i en gryta
Jag tycker oftast att det blir godare än de man köper på caféer, dessutom otroligt mycket billigare. Jag använder oftast banan, jordgubbar och blåbär, men det går att välja i princip vilka frukter och bär som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.