11 dl
mandelflarn eller hackade hasselnötter (valfritt)
11 liter
vaniljglass eller yoghurtglass till serveringSätt ugnen på 200 grader grill. Skiva jordgubbar, banan och kiwi i lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt). Riv vit blockchoklad grovt. Riv ev. mandelmassa (valfritt). Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär. Strö ev. mandelmassa (valfritt) jämnt över frukt och bär. Strö ev. över flagad mandel eller hackade hasselnötter (valfritt). Gratinera högt upp i ugnen i 3-7 minuter beroende på ugn. OBS akta så att chokladen inte bränns. Håll ett öga på chokladen som ska smälta och få ljusbrun färg lite här och där. Ta då ut och servera varmt. Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj.
Dags för Gino igen. Skiva all frukt i en ugnsfast form. Micke assisterade med den vitachokladen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Riv den vitablockchokladen och strö över frukten. Pressa saften från en lime över frukten. Montera den vändbara rivskivan med den fina sidan på din köksmaskin
Det blev Ginomed kiwi, jordgubbar, bana och färsk ananas. Allt i från kanelbullar till Gino och banoffeepaj och även ikväll blir det dessert framför galan Tillsammans mot cancer
Blanda med övriga ingredienser. Jag älskar vitchoklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Vitchokladmed nötter, kokos och torkad frukt200 g vitchoklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 200 g vitchoklad
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser). 1Cheesecake10 digestivekex 75 g smör 150 g vitchoklad 300 g färskost 1 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
Den går att göra utan bär i och bara toppa medfrukt om man vill det. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.