Om ni gillar lakrits och inte besökt den mässan någon gång så kan jag starkt rekommendera den. Jag gillar också att baka med lakritspulver och nu har min passion också växt till matlagning med lakrits
Gillar ni choklad i maten så kika in detta inlägget. Jag skulle inte säga att vi brukar det, för jag är lika dålig på traditioner som att hålla reda på födelsedagar
Imorgon har maken och jag bröllopsdag och jag vet att han brukar planera middag och fixa lite. Jag ville därför föreslå fisk till middag idag för att göra honom glad - eftersom vi väääääldigt sällan äter fisk
KRÄFTIG SOPPA4 portioner (fast det blir mer)2 msk margarin2 stora morötter2 msk mjöl1 l vatten2 fiskbuljongstärningar400g kräftost1 burk (à 200g) färdigskalade kräftstjärtar2 dl lätt crème fraiche (får INTE koka upp, endast sjuda)peppardill1
Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra. Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag
Jag har nu också ÄNTLIGEN lärt mig att inte lägga på köttet för tidigt. Nu är grillsäsongen här men sedan jag flyttade till lägenhet, har det inte blivit riktigt lika mycket av den varan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.