Dessa kikärtsbiffar blev fantastiskt goda. Idén till smaksättningen kommer från ett recept på kikärtsbiffar som finns i 'Hemmets Journals matkalender 2015'
Skölj bönor i ett durkslag. Lägg bönor, champinjoner, oliver och squash i en stor ugnssäker form. )Grekiskabönor6 portioner1 gul lök2 burkar körsbärstomater eller hela tomater (à 400 g)2 msk olivolja 2 tsk strösocker2 vitlöksklyftor2 burkar stora vita bönor (à 400 g)½ squash200 g färska champinjoner ca 15 svarta oliver1 tsk oregano100 g mager fetaostsalt, malen svartpeppar Sätt ugnen på 175°C. 2 burkar stora vita bönor ( 400 g)
Skölj bönorna och tomaterna. Blanda bönor, tomater och lök i en smord form. 2 burkar stora vita bönor 1 ask coctailtomater1 gul lök1 vitlöksklyfta1 förpackning marinerad tofu, ca 270 g beroende på fabrikatsalt och peppar ca 2,5 msk citronsaft 3 msk olivolja0,75 dl vattenca 1 msk persiljaSätt ugnen på 200°C. 2 burkar stora vita bönor
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Valet föll på grekiskabönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. I boken tillagas bönorna i ugnen men eftersom det var varmt ute så ville jag inte ha på ugnen utan jag gjorde min egen snabbvariant i stekpannan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.