1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Svartkålen har blivit allt vanligare i grönsakslanden runtom i Sverige. Här kan du läsa ett mycket intressant inlägg om svartkål och grönkål och alla dess nyttiga näringsämnen
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Svartkål & currypaj serverad med rostade kikärtor & kålsallad. Bryn lök, vitlök och svartkål i kokosolja i en stekpanna tills löken fått en fin färg och svartkålen mjuknat något
Svartkål, gula ärtor och lammbringaÄntligen en rätt där gula ärtor används till annat än soppa. Ärtorna och svartkålen serveras krämiga med en gräddsky
Det som är bra med denna rätt med svartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar
Getostgratinerade biffar med gräddstuvad purjolök. Anna var på middag hos oss igår och vi bestämde oss för att testa ett nytt recept som verkade supersmarrigt
Quinoa. Skala och skär rödbetorna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong tills quinoan är färdigkokt och rödbetorna mjuka, i cirka 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.