Genvägar till grillat kött
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberglaze
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Ansa och tunnstrimla rabarberna.
  • Smält sockret i en gryta, tillsätt rabarberna så fort sockret har smält och rör in övriga ingredienser.
  • Låt koka samman ca 10 minuter Pensla köttet med glazen vid grillning.
  • Rabarbersås
  • 1½ stjälk rabarber, skalad och tunt skivad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1-2 tsk anchochilipulver
  • salt
  • Fräs löken i smör tills den mjuknat, tillsätt grädde, rabarber och fond.
  • Sjud under omrörning till såsen börjar tjockna, smaka av med chilipulver och salt innan serveringen.
  • Kall sås med smak av bea
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk bearnaisessåsessens eller kall beasås efter smak
  • 1 stor morot, grovt riven
  • 1½ tsk vitlökspulver
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk dragon
  • salt och svartpeppar
  • Rör samman alla ingredienserna och smaka av. Låt såsen stå kallt till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.