Både mjölkchoklad samt vit choklad- och vaniljpannacotta har jag gjort tidigare många gånger men denna tre lagerspannacotta slår dessa båda med hästlängder
Vispa grädden fast och vänd ner hallonsåsen, lite i taget tills du får en slät mousse. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Pannacotta. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
PinterestTwitterFacebookGoogleE-postGillaGilla Laddar. Det vore gott med en liten nätt dessert till söndagsmiddagen, vad sägs om att slänga ihop en snabb pannacotta
Jag är inte så förtjust i pannacotta. Jag gillar inte när pannacotta är lite "gummi/geléaktig" och tyvärr blev det så ändå så man kan nog minska ner ännu mer
Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott. Lägg på jordgubbsmoset på pannacottan precis innan servering
Detta är min egenkomponerade pannacotta tårta denna är smaksatt med ICAs sockerfria flädersaft. men man kan byta ut denna med den saft du önskar med eller utan socker beroende på om du äter sockerfritt eller inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.