12 1/2 dl
vattenBlanda socker och vin. Låt koka i 30-60 sekunder.
1 Häll
upp i en ren burk. Låt kallna.
1 Rensa
och skölj bären. Koka upp vattnet och lägg i bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter.
1 Häll
ner i silduk eller i handduk som lagts i durkslag. Låt rinna av i cirka 30 minuter.
1 Mät
saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder.
1 Häll
upp i ren burk. Låt kallna.
1 Rensa
och skölj bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter.
1 Pressa
bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder. Häll ner i silduk eller i handduk som lagts i durkslag. Låt rinna av i cirka 30 minuter.
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
pasta med ägg, vegan, en grön pasta och gnocchi – klassiska kokta pastabollar av potatis. *Xantangummi – är ett naturligt framställt förtjocknings- och stabiliseringsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.