Gelé – grundrecept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl rödvin
  • 12 dl gelésocker
  • 11 liter röda vinbär
  • 11 1/2 dl vatten
  • 1 gelésocker
  • 11 liter rönnbär
  • 12 1/2 dl vattenBlanda socker och vin. Låt koka i 30-60 sekunder.
  • 1 Häll upp i en ren burk. Låt kallna.
  • 1 Rensa och skölj bären. Koka upp vattnet och lägg i bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter.
  • 1 Häll ner i silduk eller i handduk som lagts i durkslag. Låt rinna av i cirka 30 minuter.
  • 1 Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder.
  • 1 Häll upp i ren burk. Låt kallna.
  • 1 Rensa och skölj bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter.
  • 1 Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder. Häll ner i silduk eller i handduk som lagts i durkslag. Låt rinna av i cirka 30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.