Att göra eget kebebkött är galet kul. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken. Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht
Denna gång är det dock inte glute bridge-övningen jag visade förra veckan utan denna. Riktigt bra övning som tar jättebra på baksida lår, men det är viktigt att man verkligen trycker upp höften när man drar in hälarna mot rumpan och inte bara böjer på benen
Det är anledningen till att det inte dyker upp någon julmat på min blogg. Däremot gjorde jag köttbullar häromdagen, och det kan ju allt tyckas vara lite juligt
Vad säger ni om jag tar och slänger in ett godisrecept till. Äh. Jag ville spinna vidare på tankarna med smaker som passar fint ihop enligt mina smaklökar
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Gjorde antagligen något fel. Detta recept är taget ur sju sorters kakor och är det allra bästa. Som sagt mormor fyller 85 i morgon och jag fick en fråga om jag kunde tänka mig att baka något
Ni som följer mig på Facebook vet ju att jag brottades med en "superdeg" i helgen. God morgon degen. Rör samman degen med en träslev (det var det alldeles för mycket deg för, jag körde med degkrokarna på elvispen)
Köp ett riktigt fylligt och smakrikt rödtjut till, och helgen är räddad. I helgen lagade jag och Nicklas denna fantastiska gryta som jag inte lagat på några år faktiskt, trots att den är sjukt god
Vad göra med den goda gelén som blivit över. Jag behövde inte tänka länge innan jag kom på att det naturligtvis måste blandas med sherry och ingå i det klassiska smörrebrödet Dyrlægens Natmad tillsammans med tunna skivor av hemlagat saltkött av kalvstek, rödlök och krasse på ett mörkt rågbröd
Slå över äggen och rör. Jag förstår att koriandern egentligen behövts för den estetiska sidans skull och jag gillar koriander så det hade verkligen platsat i rätten om det funnits hemma
Jag vill egentligen blogga. När vi ska ha middagsgäster är det oftast en långdragen process, som inte sällan tar över och blir dagens huvudsakliga aktivitet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.