Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguettermed väl mjölade händer. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Träning och PW med en vän har jag också hunnit med sen har jag fixat en del i provköket
Rulla sedan hela baguettenoch nyp ihop änderna försiktigt, lägg på plåten med skarven nedåt. Pensla en skål med lite rapsolja, forma degen till en rund boll och lägg i skålen
Klä två plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar röra ihop degen på morgonen och sedan baka ut brödet på eftermiddagen, så att vi har färskt bröd till kvällsmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.