Vi serverade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås med fetaost och gräslök (se här). Det var visserligen jättegott, men jag tror att det hade varit ännu godare om vi hade haft kall sås med mynta till istället (se här)
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Sist i medkörsbärstomater, bladspenat och cashewnötter. Såsen medkokosmjölk, kryddfräst gul lök, lime och chili får en riktigt obehaglig färg av garammasala, indisk kryddblandning
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det fick bli en gryta på spisen med lite japansk stuk. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Idag har det varit en härlig dag med sol och värme, hoppas på flera sådana dagar
Det är en långkoksgryta där man lägger i alla ingredienser och sedan sköter den sig själv. Den här grytan har jag gjort i en Crock Pot, ett köksredskap som jag har haft stor nytta av ända sen jag först fick lägga vantarna på en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.