Stek brysselkålen i smör på medelhög värme under tiden. Den här steken kan du göra på en dag, det vill starta tidigt på morgonen och avsluta lagom till kvällsmaten, eller på två dagar
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Värm upp en stekpannamed oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem stekamed en stund. Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.