Gammeldags skorpor
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1100 g smält margarin
  • 11 ½ dl strösocker
  • 1½ tsk salt
  • 11 ägg
  • 11 paket jäst, 50 g
  • 114 dl vetemjöl
  • 1½ dl vetemjöl till utbakningen
  • 15 dl mjölk 100 g smält margarin 1 ½ dl strösocker ½ tsk salt 1 ägg 1 paket jäst, 50 g 14 dl vetemjöl ½ dl vetemjöl till utbakningenBlanda som en vanlig deg och baka ut direkt till 4 limpor. Låt jäsa 30 min på plåten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader När bröden svalnat: Skär drygt 2 cm tjocka skivor och dela dem på längden. Lägg de blivande skorporna bredvid varann på en plåt med en snittyta upp. Blir 2 plåtar. Sätt in en plåt i taget och rosta i 175 grader. När ena sidan av skorpan fått fin färg så vänd på dem. Detta tar lite tid men när färgen väl börjar komma så går det jättefort. Akta så du inte bränner dem. När båda plåtarna är rostade lägger du alla skorpor på varann på en plåt och sätter in i ugnen på 50 grader. Sätt en metallgrej i kläm på ugnsluckan så den är lite öppen. Nu torkas skorporna. Gör det gärna över natten. För att veta att skorporna är torra inuti. Smaka på dem :) Ett bra tips: Ha inte fläkten på i köket, eller ett fönster öppet. Drag gör att det jäser sämre eller inte alls!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.