Då så, då är måndagen åter på plats och idag har vi faktiskt ett fiskrecept att bjuda er på, allt för att ni ska hinna planera in middagen tills i morgon när det är "fiskätardag"
Idag hade jag just den müslin som topping på min bananglass i en helt ny smak. En krämig och smakrik glass till frukost som smakar som saftig morotskaka - utan allt det onyttiga
Med nya tillbehör blir den ugnstekta korven som ny. Ugnstekt falukorv a la MedelhavetReceptet är för 4 portioner2 msk smör 1 falukorvsring, 800 g 1 squash, gul eller grön 1 rödlök 250 g mozzarella 200 g grillad paprika ½ dl olivolja 1 dl färsk basilika, grovhackad nymalen svartpeppar Servering. 1 dl färsk basilika, grovhackad nymalen svartpeppar Servering
En klassiker till jul är godiset Juleskum. Skumtomtar äts väl i de flesta hem i juletid. Godisföretaget Cloetta har gjort en undersökning som visar att 77% tycker att Juleskum är viktigt att ha till julfirandet/julbordet
Nogger, 88. an, Päronsplit och Laktritspuck finns nu som GB gräddglass i halvlitersförpackningar. Har bara hunnit testa Nogger, men den var hur god som helst
Bakade ju ett underbart gott glutenfritt bröd häromdagen, som du hittar här Ungarna tyckte det var i "nyttigaste laget" (eftersom det var grovt med solrosfrön och physsiliumfrön
Men, det finns ju så många både goda och hälsosamma alternativ till vetemjöl, och med inspiration från den härliga boken Den NYA GI-metoden av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har jag börjat experimentera med olika pajrecept
På Konsum har de för ett tag sen en liten receptbroschyr med vanliga standardrätter i ny tappning. Och att förnya sina standardrätter är ju inte fel, utan kan göra vardagsmaten lite roligare
Förra veckan bakade jag bröd. Jag var sugen på frukt- och nötbrödet som jag gjorde i höstas, men hade bara 2 timmar till förfogande, vilket kändes tight
Jag tror att, -om inte varje dag så åtminstone ett antal gånger iåret upptäcks och skapas det nya maträtter som senare kankomma att bli både intressanta och välkända rätter, rätter somman känner igen och kan komma ihåg som ett slags traditonsmatmed anor och historia när det väl blivit aksepterade ochförekommit i en längre tid
Vad brukar du säga, negerbollar, kokosbollar, chokladbollar eller något helt annat (vad är det pappan säger i Sune-filmen när han ska förklara vad de heter, "wienerbread")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.