Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på. -) Fördelen med hemmagjord glass är ju dels att man vet vad som är i den men också att man inte behöver äta så mycket för den är verkligen mättande
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Gammaldags chokladpudding (med choklad. Det skäms jag för, men med tiden ändrades smaken, som tur var, och sen många år tillbaka föredrar jag helt klart ‘riktig’ chokladpudding
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Vispa äggen med sockret och tillsätt mjölken. Sikta i mjölet och kör med degkrokar på handvispmaskin. Bakas på öppet våffeljärn eller rånjärn och stickes ut i lagom stora rundlar medan de fortfarande är varma och mjuka, annars spricker de
Kakan gräddas i medelvarm ugn tills äpplena mosat sig och kakan liksom vill sjunka. Kakan serveras direkt ur formen kall eller varm, med vaniljsås eller vispad grädde
Pensla dem med lätt uppvispat ägg. 7 supergoda klassiker Madame Pihlgrens kringlor Ingredienser 40 st 300 g mandelmassa 150 g smör 2 ½ dl vetemjöl Garnering 1 ägg hackad mandel pärlsocker Gör så här Riv mandelmassan och rör den med smöret
Kanske har ni julstökat färdigt, varit ute i den snö som föll på många håll igår eller kanske bara varit inne och njutit av den nalkande julefriden med en kaopp glögg eller kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.