Serveras med stekt bacon och lingonsylt. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. an (1-12-platta). 4-5 kokta potatisar 2 ägg
Blanda ihop allt i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Potatisplättar är en perfekt "restmat" som passar utmärkt som snabblagad lunch eller middag
Fetaostdipp med jordärtskocka- recept HÄR. Nutelladipp- recept HÄR. Ladda med frukt, kex eller grönsaksstavar och mys med en skål fylld med en god dippa
Frasigt härliga potatisplättarmed en fräsch räkröra. Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom
Servera med lingonsylt. 5-6 dl överblivet potatismos. Stek plättar i ett plättjärn eller 2-3 plättar i en vanlig stekpanna. 5-6 dl överblivet potatismos
Jag tror att det är någon märklig föreställning om att en bra mamma steker bra pannkakor som gör att jag fortfarande försöker mig på att steka pannkakor med jämna mellanrum, trots att jag både tycker det är dödstrist och är jättedålig på det
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Strimla 200 g vitkål med osthyvel eller liknande. Blanda kålen med 2 dl lingonsylt. 8-10 potatisar, kalla kokta. 3 dl mjöl 1 tsk salt 6 dl mjölk 4 ägg 8-10 potatisar, kalla kokta smör 200 g vitkål 2 dl lingonsylt
Om man idag är sugen på något som absolut inte är klassisk midsommarmat så kan jag tipsa om de här goda koreanska vårrullarna som jag gjorde häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.