Vaniljpannacotta, jordgubbar ochrabarberkompottmed rosenvattenDen här desserten kom till en dag då jag hade tänkt göra ett nytt försök på min födelsedagstårta, men det visade sig att jag inte hade tid att göra den
Varva rabarberoch jordgubbar på botten i en form med löstagbar botten. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
Innan serveringen pyntade jag dem med färska hallonoch mörk god choklad som var finhackad. Koka upp grädde med sockret ta från plattan och krama ur vattnet ur gelantinbladen och vispa ned dem i grädden och sedan vispar du i kessellan
Här kommer mitt egna recept med både sockerlag och drink. Rabarberochhallondrink. Blev lite inspirerad av Jamie Oliver då han gjorde en drink som riktigt föll mig i smaken, då det va både mjölk ochrabarber i den
Paj medrabarberochhallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarberoch jordgubbar. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarbernaoch jordgubbarna
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarberoch jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Smörj en form och pudra med kakao. Låt sedan smöret smälta med chokladen. Den här mastiga saken bjöd jag på i lördags, choklad, choklad och lite mer choklad
Somrig smulpaj medrabarberoch jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem medoch vad passar väl inte bättre än jordgubbar ochrabarber så här till sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.