5 - 6 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. 5 - 6 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Det här brödet var jättegott, men eftersom degen var rätt vek så flöt bröden tyvärr ut lite mer än vad jag skulle ha önskat
Första dagen. Lös jästen i vattnet, tillsätt rågsikt och rör till en slät smet. Dett kan med fördel göras i matberedarens bunke som sedan får stå framme med locket på eller plastfolie
i saluhallen i göteborg, fast på utsidan, mot paviljongerna, finns en liten ostbutik. och för bara 20 spänn får man sig en äkta göteborgsk eller kan man säga hönöisk upplevelse
Click to share on Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Bilden är lånad, då min egna verkar ha försvunnit från kameran. I fredags åt vi en sååå god fiskrätt. Det var enkla tillbehör som blev fantastiskt goda tillsammans
Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Fotot. Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad
En lite rolig grej som Leif sa när han gjorde såsen var att "vi tar en smörklick för kameran och sen en utanför så ser det inte så förbannat fett ut men det blir väldigt gott" =)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.