4 bit
gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja
Dillsyrade grönsaker1 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 2 dl vatten 1 krm dillfrö (valfritt) 1 dillstjälkar salt 100 g gulbeta (alt rödbeta eller annan god grönsak) 100 g morot
Krämig kräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt
Brynta kantareller250 g kantareller, alt annan svamp olivolja smör salt
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Dillsyradegrönsaker1 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 2 dl vatten 1 krm dillfrö (valfritt) 1 dillstjälkar salt 100 g gulbeta (alt rödbeta eller annan god grönsak) 100 g morot. Krämigkräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt. Brynta kantareller250 g kantareller, alt annan svamp olivolja smör salt
Ta ut plåten medgrönsakernaoch salta lite, lägg sedan upp den på ett fat lägg pannbiffarna på och svampen överst, ringla lite sås på och toppa gärna med något grönt
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och lättkokta grönsaker. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
700 g benfri gösfilé. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Jag ska göra listor, meditera på dem och se till att försöka fatta så vettiga beslut som möjligt, lyssna in alla goda tips jag får och framförallt snacka en massa med er, bästa läsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.