Frukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner. I år fyller jag påskägget med lite nyttigare, men inte mindre goda, sötsaker
Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Jag har tagit fram fyra inspirerande exempel på frukostar som uppfyller dessa krav. Till frukost äter jag alltså (just nu) ett ägg, en kopp te, en superdrink som jag nämner i detta inlägg och något från de fyra frukostar jag nämner i detta inlägg
Följ 175 grader på Instagram. Ibland samverkar saker och ting på ett nästan kusligt vis. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Lägg laxskivorna och rotfrukterna i fyra matlådor med lock. Lax. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé
Köttbullarna. Låt det rivna brödet svälla i grädden i några minuter. Stek hälften av löken och vitlöken i smör på medelvärme tills hacket fått fin färg Arbeta snabbt ihop färsen, brödet, ägget, stekt och rå lök, hälften av osten, vin och örter till en bra smet
Idag när min 10-åriga son kom från skolan ville han baka han letade fram det ena maffiga tårtrecept efter de andra och jag sa nej men efter lite klurande ihop så hittade vi på detta recept tillsammmans
De bloggar som inspirerar och peppar mig att fortsätta är främst kära Eva med Nässelblom & choklad, Kinnas blogg - mormors mat, Annes Food, Rasmus och hans blog Vegologi och inte minst bästa Annika och hennes Smaskens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.