-) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Men Schärs Mix C (finns ofta på stora Coop-butiker) eller Lailas gula eller Sempers Fin Mix går förstås också bra
Vaniljbullar. Familjen och vännerna alltid tycker om mina krämbullar. Vaniljbullar. 11-12 dl vetemjöl special. Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Grädda bullarna gyllene imitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem. 11-12 dl vetemjöl special
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Cheddar-lasange. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt. -) Riset blir oxå mycket finare när man lägger grönsakerna i än om man serverar det vid sidan om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.