Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellernaoch stek dem i samma stekpanna som biffarna. Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt
Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Servera med plommontomater och några basilikablad. Koka potatisen medan du gör biffarna. Ett paket kantareller från Hälsingeskogarna och ett par deciliter vita vinbär från en radhusträdgård i Uppsala
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
Häll skyn i och runt de fyllda grönsakerna i ugnsformen. Ostgratinerad zucchini fylld med köttfärsröra är alltid väldigt gott och för några år sedan testade jag en "nästan vego-variant" som också blev toppen
Stänk över lite konjak, tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Innan jag bjöd mina gäster på pastan provlagade jag med Clara för att komma fram till hur jag ville ha fyllningen
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.