14 kycklingfiléer
6-8 skivor Zeta Prosciutto Crudo Zeta Olivolja 150 g Zeta Feta 8 Zeta soltorkade tomater finstrimlade 1 kruka basilika, strimladeSätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen. Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Stoppa i fyllningen och rulla in filéerna i prosciutto. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna en stektermometer, den ska visa 68 grader. Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad.
Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen
Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling. 1Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.