Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost medsoltorkadetomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. 1 pkt bacon. 2 dl soltorkadetomater
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen
Fylld portabello medbacon och ost. Ett pkt bacon klippt i små bitar. Ett pkt bacon klippt i små bitar. Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll medbacon och kvibille jämt fördelat, toppa med osten och kör i ugnen på 225 grader i 15 min
Det där med att få lite lätt panik av att vara ledig. Skär mozzarellan, oliver och tomater i småbitar. I dag trixade jag fram ett bröd fyllt med massa godsaker, vad sägs om det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.