Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskostoch mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Fylld portabello med bacon ochost. Några skivor ost (valfri). Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll med bacon och kvibille jämt fördelat, toppa medostenoch kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader
Gör under tiden sötpotatis, saltrostade mandlar och chèvreyohurt. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Fyll kalkonenmed päron, citron och rosmarinkvistar
Fylld zucchini kan fyllas med det du har hemma. Fylld zucchini är den perfekta restfixaren. Jag tycker att det är perfekt att spara mindre rester och sedan fylla zucchini eller aubergine med det och toppa medost eller fetaost (eller båda…)
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fyllt med riven lagrad ostoch min hemmagjorda gröna solrospesto
Min man hade lagat fyllda parmesanpanerade schnitzlar medostoch skinka. Sedan blev det gymmet, jag hade med mig min minsta som tycker det är så kul att följa med mig dit, det är hon som är fotografen
Fylldkalkonfilé. Rör ner ostenoch smaka av med salt och peppar. En otroligt god och relativt enkel rätt med smaker från Italien som passar fint som helgmat och gärna med ett glas vin till
Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.