Fylld fläskfilé med potatisbakelser – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 600 g fläskfilé
  • 1140 g bacon, strimlad
  • 12 babyspenat, cirka 120 g
  • 11 msk smör
  • 11 msk olivolja
  • 150 g riven parmesanost
  • 11 skiva vitt formbröd (dagsgammalt), rivet
  • 11 ägg
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 rosmarin & 1 kruka timjan
  • 1 salt & svartpeppar
  • 16 potatisar
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 ägg
  • 11 liten purjolök
  • 11 dl riven västerbottensost
  • 1 smör
  • 11 tsk salt & 1 krm vitpepparSätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av fläskfilén. Putsa köttet och skär ett snitt i mitten på längden, nästan helt igenom cirka 1 centimeter från botten. Vik ut köttet, lägg på plastfolie och banka köttet 1 cm tjockt.
  • 1 Knaperstek de strimlade baconskivorna. Spara baconfettet i pannan.
  • 1 Fräs spenaten i smör någon minut och hacka den grovt. Blanda ihop bacon, spenat, parmesan, bröd och ägg. Krydda med 1 krm salt respektive svartpeppar. Bred ut fyllningen på fläskfilén. Rulla ihop och knyt om med steksnöre.
  • 1 Bryn rullen i baconfettet och olivolja på hög värme till fin färg. Salta och svartpeppra rikligt. Lägg en bädd av färsk rosmarin och timjan i en smord ugnsform. Lägg köttet ovanpå och stek mitt i ugnen till en temperatur på 68 grader, mellan 25-35 minuter.
  • 1 Ta ut köttet och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och servera med potatisbakelser och grönsaker.
  • 1 Så gör du potatisbakelser: Skölj och strimla purjolöken. Rör ihop crème fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök. Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg- och crème fraicheblandningen så mörknar den inte.
  • 1 Smörj fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt. Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader med köttet i 20-30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.