11 tsk
salt & 1 krm vitpepparSätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av fläskfilén. Putsa köttet och skär ett snitt i mitten på längden, nästan helt igenom cirka 1 centimeter från botten. Vik ut köttet, lägg på plastfolie och banka köttet 1 cm tjockt.
1 Knaperstek
de strimlade baconskivorna. Spara baconfettet i pannan.
1 Fräs
spenaten i smör någon minut och hacka den grovt. Blanda ihop bacon, spenat, parmesan, bröd och ägg. Krydda med 1 krm salt respektive svartpeppar. Bred ut fyllningen på fläskfilén. Rulla ihop och knyt om med steksnöre.
1 Bryn
rullen i baconfettet och olivolja på hög värme till fin färg. Salta och svartpeppra rikligt. Lägg en bädd av färsk rosmarin och timjan i en smord ugnsform. Lägg köttet ovanpå och stek mitt i ugnen till en temperatur på 68 grader, mellan 25-35 minuter.
1 Ta
ut köttet och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och servera med potatisbakelser och grönsaker.
1 Så
gör du potatisbakelser: Skölj och strimla purjolöken. Rör ihop crème fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök. Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg- och crème fraicheblandningen så mörknar den inte.
1 Smörj
fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt. Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader med köttet i 20-30 minuter.
) Receptet på fläskfilén är eget hittepå och god var även den. )Mycket mer upphetsande är däremot dagens recept till er, där snackar vi så långt från Burger King som ni kan komma
Fylldfläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Gjorde fylldfläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. Fylld ugnsstekt fläskfilé. Skär fläskfilén på längden, så man kan rulla ihop den som en rulle sedan
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilémed gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Blanda sedan med crème fraiche och. Skär ett snitt längs med varje bit och. fyll den med baconröran. 600 gr fläskfilé. 2 medelstora äpplen. Dela fläskfilén i 4 bitar och bryn den. 600 gr fläskfilé. 2 medelstora äpplen
Snitta filén längs med men inte helt igenom. Pensla köttet med sojan och bryn det försiktigt i smöret. Blanda skivorna med olja och rosmarinblad och bred ut på en papprad plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.