falukorv ca 550 g Fyllning: 10 st tomater marinerade soltorkade + 1 msk olja av marinaden 8 st oliver urkärnade svarta 100 g fetaost 50 g färskost t ex Philadelphiaost 1 msk hackad persilja eller basilika svartpeppar Potatismos med rostad vitlök: 600 g potatis mjölig mjölk ca 1 dl salt peppar Rostad vitlök: 2 st vitlöksklyftor 2 msk rapsolja Garnera med: 1 msk hackad persilja Ugn: 225°
Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Varva potatis och grädde och krydda medvitlökssalt, peppar och muskot mellan varven. Råskala potatisen och skiva den mycket tunt på rivjärnet eller med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.