Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min. Tillsätt grädde och de finhackade örterna och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5-10 min. 15 min Tillsätt grädde och de finhackade örterna och låt koka ihop till en simmig sås, ca. 5-10 min Smaka av med salt och nymald svartpeppar
Skala och skiva potatisen. Täck över med den resterande potatisen. Skala och hacka löken och riv osten. Lägg den hackade löken ovanpå och pressa över vitlöken
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.