Koka Fusilli al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen. Fräs dem i en stekpanna med lite olja och en vitlöksklyfta (ta bort vitlöken i slutet)
Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispigoch gyllenbrun på båda sidor. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Kanelig äppelpaj medkrispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Skär mellantjocka klyftor av äpplena (gärna med skalet kvar om du använder ekologiska äpplen) och lägg i ett jämnt lager i pajformen
Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen medkrispig potatissallad med nyttiga ärter och rädisor
1Skagenröra enligt Wretman400 g räkor med skal 0,5 dl majonnäs 1 tsk citron, pressad salt peppar. Råraka600 g fast potatis, stor 1 dl smör, skirat salt
Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.