Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Jag ska börja med att förklara vad smältosten är till för, det är nämligen så att smältost innehåller enzymer som gör att osten inte blir helt fast i rumstemperatur, vilket är effekten vi är ute efter
Om ni liksom jag är hemma med barnen så vet ni att snabbt och enkelt är prio. Det är inte alltid man har tid, möjlighet eller ork att göra allt från grunden och som sagt med sunt förnuft kommer man långt
Slå på såsen, krydda och servera med nykokt pasta. Jag ville göra en hemgjord ostsås men fuskvarianten var bara för lättillgänglig för att det skulle ske
Jag fick ett paket fullkornspasta i mina trötta labbar inte för jag riktig vet hur det gick till jag tycker in om fullkornspasta men man äter det ändå för det ska tydligen vara nyttigt ( missförstå mig inte nytiga saker är bra och man ska äta sunt helt klart) , medan rebellen innom mig (som för längesen klätrat ner från sin barikad efter som det blåste för mycket och försäkringen täcker inte om man skulle falla ned) skriker "köp vanlig pasta den är godare , köp vittbröd det är mjukt och gott , hårdkoka dina ägg , ät inte efte gi eller Atkins man ska äta för det är gott inget annat"
Toppa gärna med lite paprikapulver och servera med en god sallad. En helt vegansk maträtt, en vegansk ”ostsås” som man kan ha till makaroner eller pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.