Fullkornsbröd, 2 formbröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl ljummet vatten
  • 150 g jäst
  • 13 tsk salt
  • 11½ dl sirap (kan minskas)
  • 1½ dl collorit soja (ger endast färg, kan uteslutas)
  • 12 dl rågkross
  • 12½ dl solrosfrön
  • 11½ dl linfrö
  • 17 dl grovt rågmjöl
  • 1 ca 8 dl vetemjöl
  • 16 dl ljummet vatten 50 g jäst 3 tsk salt 1½ dl sirap (kan minskas) ½ dl collorit soja (ger endast färg, kan uteslutas) 2 dl rågkross 2½ dl solrosfrön 1½ dl linfrö 7 dl grovt rågmjöl ca 8 dl vetemjölBlanda allt. Klicka ut degen i smorda formar med en oljad degspade. Nagga bröden i tre rader med en grov gaffel doppad i olja. Låt jäsa 2-3 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden långt ner i ugnen ca 50 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.