Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvrigamakrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
Man skulle kunna tro att jag var på värsta festen igår, för jag låter som jag har både rökt ett hel paket cigaretter, druckit för mycket whisky och sjungit karaoke
Marulk är en riktigt ful fisk. Den breda, platta kroppen, det enormt stora huvudet med gigantisk käft gör att man skulle kunna skrämma små barn med monstret
Fyra arbetsdagar kvar till tio dagars ledighet. Mjölpanerad smörstekt torskfilé är också fint. Med kokt potatis till och en ärtröra som blivit något av en favorit
Cannellonis är väl riktigt trevlig mat. Snacka om OÄNDLIGAmöjligheter att variera och fylla dem med precis det du gillar och sedan tillaga med en god sås och så ost förstås
Strimlakycklingen, kärna ur och strimlaäpplet samt skala och hacka löken. Fräs allt i smör med kycklingkrydda och curry i en gryta tillskycklingen nästan är färdig
Nu tar vi sats mot julen här i köket och ägnar hela veckan åt juliga tips och recept. Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Såsen gjorde jag i en rasande fart från höften ungefär såhär. I kväll har jag lagat mat. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
När det är så här kallt som det är nu fullkomligtälskar jag grytor och goda såser. Nu är det åter igen måndag morgon och helgen har redan passerat förbi i en rasande fart
Målaren är i fullfart, det har dragit med sig lite väggar så idag har jag valt färg till väggarna. Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.