Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Tänkte jag, men det lyckades inte utan blev en jättegod vaniljkola istället. kola istället för fudge. Massa grädde hemma innan vi ska åka bort ~ då får det bli fudge
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepaj med smak av salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums
Sen finns det ju också den där underbara, krämiga fudgen som doftar och är en orgie i vanilj. Lägg socker, grädde, smör och glukos i en mellanstor kastrull
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten
När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.