Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 11 1/2 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 tsk mald kanel
  • 11 tsk mald ingefära
  • 11 tsk malda kryddnejlikor
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 12 msk gräddfil
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl rårörd lingonsyltSätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  • 1 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Rör ner det i äggvispet tillsammans med gräddfilen. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret.
  • 1 Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  • 1 Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.
  • 1 Lingongrädden: Vispa grädden hårt. Vänd ner lingonsylten.
  • 1 Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret så att skarven kommer ner. Förpacka och frys rullen. Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.