Fryst citronglasstårta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket färdigköpta marängbottnar, 2 stycken
  • 14 äggulor
  • 12 dl strösocker
  • 11 urskrapad vaniljstång
  • 1200 g philadelphiaost
  • 12 dl lemon curd
  • 14 dl vispgrädde
  • 12 gelatinblad
  • 14 äggvitor
  • 1 färska bär
  • 1 myntaVispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i ost och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  • 1 Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
  • 1 Rör ner det smälta gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner uppvispade äggvitor.
  • 1 Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten.
  • 1 Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.
  • 1 Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med färska bär och mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.