Ingredienser Portioner: 15 200 g digestivekex 200 g cashewnötter 75 g smält smör 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 500 g naturell färskost av cream cheese-typ 250 g blåbär 2 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
Lägg på en fryst kolabit i mitten och fortsätt att spritsa på skumfyllningen. Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar skumbollar och nu har jag nog gjort de godaste skumbollarna någonsin - Kolaskumbollar med salt kolafyllning
Älskar blåbär och kardemumma och visst är det väl gott med cheesecake. Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
3 dl blåbär. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 ägg 1½ dl Arla® vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 liten citron 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche 8 digestivekex 3 dl blåbär
När pannkakorna är klara, servera dem med naturell keso, frystablåbär och lite flytande honung. Dessutom om pålägget till pannkakan är frysta bär så blir det bara bättre- shot antioxidanter som fungerar som skyddsämnen för de inkräktare som ibland vill komma in i våra kroppar
Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.