1 fläskfilé
ca 1 kg 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk torkad timjan eller torkad rosmarin 1 msk smör Marinad: steksky silad 0.5 st apelsin pressad saft 2 msk rapsolja Servera med: vindruvor färsk ananas granatäppelkärnor physalis Ugn: 175°Putsa filéerna och dela dem på mitten. Gnid in salt, peppar och timjan eller rosmarin. Bryn filébitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över dem i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 65-70°.
1 Låt
köttet vila 10 minuter eller låt det kallna helt. Spara stekskyn. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfatet med kycklingbenen.
1 Marinad:
Blanda steksky, apelsinsaft och rapsolja, och häll över köttet. Garnera med frukt, timjan och persilja.
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. 600 g fläskfilé. 1600 g fläskfilé 3 tomater 1 pkt bacon 1 stor burk champinjoner 2,5 dl grädde 2 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta Kalvfond Riven ostBryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor
450 g fläskytterfilé, fläskfilé eller annat skivat fläskkött. För några år sedan lagade jag en alsassisk rätt med fläskytterfilé som ugnsbakades med potatis, lök och äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.