Fruktig fläskfilé
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fläskfilé
  • 12 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 11 tsk torkad timjan
  • 11 msk smör
  • 1 steksky
  • 10.5 st apelsin
  • 12 msk rapsolja
  • 1 vindruvor
  • 1 färsk ananas
  • 1 granatäppelkärnor
  • 1 physalis
  • 1 fläskfilé ca 1 kg 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk torkad timjan eller torkad rosmarin 1 msk smör Marinad: steksky silad 0.5 st apelsin pressad saft 2 msk rapsolja Servera med: vindruvor färsk ananas granatäppelkärnor physalis Ugn: 175°Putsa filéerna och dela dem på mitten. Gnid in salt, peppar och timjan eller rosmarin. Bryn filébitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över dem i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 65-70°.
  • 1 Låt köttet vila 10 minuter eller låt det kallna helt. Spara stekskyn. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfatet med kycklingbenen.
  • 1 Marinad: Blanda steksky, apelsinsaft och rapsolja, och häll över köttet. Garnera med frukt, timjan och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.