Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffinsoch sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad
Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Då var all snö borta utomhus, temperaturen har ökat igen och vintern är bortblåst
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladen och låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
Servera med glass och sen är det bara att njuta. Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Men lika härligt med färska jordgubbar eller hallon på sommaren
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och den hackade chokladen. Kombinationen vit choklad och hallon i muffins, det blev en riktig höjdare
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit choklad och kokoschips. Ett alldeles förträffligt sätt att få i sig en rejäl portion av de där rekommenderade mängderna frukt och grönsaker som Livsmedelsverket förespråkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.