En perfekt kombo till frukost eller mellanmål - framförallt om du har bråttom iväg på morgonen, då kan du förbereda dessa dagen innan, lägga ner dem i en påse och sedan ta med dem i väskan när du ska iväg
Jag gjorde faktiskt två versioner av det här receptet, där en version inkluderade ett ägg och där jag mixade havregrynen till ett mjöl och den andra utan ägg och med hela havregryn
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Det är sällan jag fått ställa till med brunch, men idag fick jag det. Så kom vi på att de ändå hann med en blixtvisit förmiddag/lunch och då, DÅ fick jag äntligen ställa till med brunch
Genom att använda banan, avokado och kvarg blir muffinsen riktigt saftiga och fiberhavregryn och havrekli tillför fiber vilket gör att du håller dig mättare längre
Frukostmuffins är perfekta så tillvida att du kan blanda i det mesta i dem. Jag brukar alltid ha grunden 1 ägg + 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 dl havregryn. 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 ägg 1 dl havregryn
Resultatet blev dessa frukostmuffins som nu är en klar favorit hos mig. Vi är sedan många generationer tillbaka upplärda med att frukost är viktigt - till och med den viktigaste måltiden på hela dygnet
Jag blandade mixen med gräddfil och mjölk och fick mjuka och saftiga muffins. Enligt receptet på mixen ska den blandas med naturell yoghurt så det går naturligtvis också bra
Dessa matiga och tunga muffins passar bäst ihop med en tallrik yoghurt en vardagsmorgon när man vill spara tid eller som ett av tillbehören på en brunch hemmavid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.