salt & peppar efter smak. Många tycker att det är tråkigt att inte kunna äta "vanlig husmanskost" när man är vegetarian, dock tycker jag att man kan göra sina husmansrecept med en tvist
Salt & peppar. Magra nötfärsfrikadeller i mustig tomatsåsmedris. Min vän och den fantastiskt duktiga näringsfysiologen, författaren, föreläsaren och en av Isodieten-grundarna Kristina Andersson (hon är också en av utbildarna på Paüluns Näringscenter) lade nu inför det nya året upp ett inlägg på tidningen ToppHälsas blogg och det var så bra så jag tänkte dela med mig det
Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt ris och en krämig tomatsås (se recept längre ner). biffarna passar också bra att servera med någon form av ugnsstekt potatis och en kall sås
serverade medris och en grönsallad. Till och med mina förkylda smaklökar kände av smaken. Ikväll smällde jag ihop marockanska köttbullar i hemmagjord tomatsås
Blanda tomatsåsenmed auberginetärningarna och servera medlinsriset och salladen. Hetta rikligt med olivolja i en stekpanna och stek tärningarna gyllene på alla sidor, krydda med green harissa
Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg
Smaka av med salt och peppar. Tomatsås. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg färsen i en bunke tillsammans med resten av den finhackade löken
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.